Rouw verwerking …Wat doe je als je het gemis zo groot voelt….

Wat anderen vertellen:


Hoi Regin,

Bij deze mijn review. 

Afgelopen week heb ik een sessie rouwbloemencoaching gedaan bij Regin. Ik ben op jonge leeftijd mijn vader verloren en heb, door opvoeding en overtuigingen, nooit (geleerd om) het een plekje (te) kunnen geven. 


Regin heeft de sessie goed voorbereid. Ze leeft zich in in de persoon die ze begeleidt. Tijdens de sessie kwamen er een aantal onderwerpen naar boven die mij raakten. Regin speelde hier op in en voelde aan wat er nodig was. Met een aantal praktische oefeningen, ben ik door mijn angst gegaan en heb ik verbinding kunnen maken met mijn vader en dat wat nodig was. Dit is heel krachtig en helend voor mij geweest. Ze heeft me laten inzien dat ik heel veel zelf kan en dit heeft me zelfvertrouwen gegeven. Ook het maken van het bloemstuk heeft ze goed voorbereid en hierin hebben we samen iets persoonlijks kunnen maken, wat veel waarde voor me heeft. 

De manier waarop ze me begeleid heeft, is heel aangenaam, persoonlijk en duidelijk. Ze geeft ook duidelijke informatie en oefeningen mee om zelf nog mee aan de slag te (kunnen) gaan. 

Liefs,
Daniëlle

Lieve Danielle,

Wat een mooie feedback , hier ben ik erg dankbaar voor.
Zoals je het beschrijft dat is precies wat ik graag wil mee geven.

Dit geeft mij ook weer zelfvertrouwen om op deze manier verder te gaan, dankjewel.
Ik ga het zo op de site zetten.
Ik ben zo blij dat het je zoveel gebracht heeft.

liefs Regin xxx


Interview door Nicole Wieme bij Scheldemond TV

Op de kerstfair 2022 in het prachtige kerkje in Cadzand
Wat was het leuk!


Interview door Carlo Ultee voor Rondje west

Regin Roco is Rouw Coach met bloemen !

In Sasput is Regin Roco gestart als Rouw Bloemen Coach en dat doet ze met zoveel passie, dat haar aanpak naadloos past bij de naam van haar onderneming: De Passiebloem. Ze richt zich voornamelijk op de begeleiding tijdens het rouwproces van mensen met een verstandelijke beperking en kinderen. Tijdens het samen maken van een afscheidsbloemstuk creëert ze de juiste sfeer voor aandacht, troost en rust.

“Het doet me denken aan de taart van Abel”, zeg ik tegen Regin als ik ze ontmoet in haar atelier aan huis. Een idyllische plek met een mooie, gezellige werkruimte, waar het vol hangt met spreuken en bloemen. “Ja, daar zou je het  mee kunnen vergelijken. Tijdens het samen knutselen komen allerlei vragen en gevoelens aan bod, op een natuurlijke wijze. Ik werk altijd intuïtief en volg mijn gevoel en mijn hart. Bij mij mogen de mensen zijn wie ze zijn. Ik luister en help en oordeel niet. Mijn missie is het begeleiden van mensen in het maken van afscheid bloemstukken of iets anders voor een dierbare overledene. Maar dat kan ook zijn in de periode vooraf, waarin een gezinslid bijvoorbeeld terminaal ziek is en we samen een bloemstuk maken voor die persoon. Dat is een prima manier om er over te praten en er vooral creatief mee bezig te zijn en zich voor te bereiden op het onvermijdelijke. Daar zit ook al een heel stuk verwerking in. Vooral voor deze doelgroep is het allemaal erg lastig, zo pijnlijk, zo verdrietig, dat het goed is om samen aan de slag te gaan en de vragen laten komen, waar we samen proberen een antwoord op te zoeken. Vragen die dan tijdens het maken van het bloemstuk of iets anders, net wat ze willen, overvallen me soms ook. Wat is dood eigenlijk? Kan ik nog met je praten als je dood bent? Moet je persé huilen….”. Regin heeft al veel ervaring in het begeleiden van mensen in bijzondere situaties. Zo heeft ze opleidingen gedaan als Sociaal Pedagogisch Werker, NLP coach, speltherapeut, rouwcoach en florist. Vaardigheden uit al deze[rr1]  opleidingen komen te samen en zijn van nut tijdens het werken als Rouw Bloemen Coach. Bij de uitvaartondernemers heeft Regin informatiemappen gegeven, omdat die vaak als een van de eersten bij een overlijden worden betrokken en die kunnen vaak inschatten of er extra behoefte is aan deze vorm van begeleiding. Ook huisartsen en verpleegkundigen en verzorgenden in de wijk zijn of worden nog benaderd om kennis te maken met de diensten die ‘De Passiebloem’ te bieden heeft, evenals instellingen voor mensen met een beperking.   

Zorg op maat

“De reden dat ik me richt op mensen met een beperking en kinderen is, dat ik vele jaren heb gewerkt met deze doelgroepen. Daarnaast vind ik dat mensen met een verstandelijke beperking vaak niet goed begrepen worden, of dat er te weinig tijd voor is. Dan is het erg fijn om er wel tijd voor te hebben en te ervaren, dat het ze helpt om door zo’n moeilijke periode te komen. Samen een afscheidsbloemstuk maken duurt ongeveer twee uur. Is er daarna nog behoefte aan rouw coaching, dan worden zo nodig meerdere afspraken gemaakt van 1,5 uur. Zo krijgt men zorg op maat. De eerste stap is dan al gezet en samen kijken we wat eventueel de vervolgstappen zouden kunnen zijn. Maar het samen werken aan een bloemstuk of zo, kan vaak al zo opluchten en rust geven aan lijf en hoofd, dat het daar bij kan blijven. Reacties van cliënten zijn vaak zo bemoedigend en stimulerend. Door uitspraken als ‘Ik wordt altijd zo rustig om samen met jou iets te maken… Ik mag het doen en jij helpt me… Ik vind het toppie wat ik gemaakt heb…Ik voel me veilig bij jou…’ overtuigt me dat het goed is wat we doen. Ik werk momenteel ook bij ‘Saar aan huis’ en kan daar zelf mijn dagen invullen. Zo kan ik goed afspraken maken voor dit bijzondere werk er naast. Mensen met een beperking hebben PGB en hieruit kan extra zorg betaald worden. Voor een bloemstuk of iets anders maken is een eenmalige sessie die kan in de begrafeniskosten mee genomen worden. Ik denk dat het belangrijkste is om goede zorg te geven die past bij iemand  Regin gaat ver in het op maat maken van haar diensten. Ze haalt desgewenst kinderen of andere cliënten op en brengt ze terug, als dat de ouders / verzorgers ontlast in een chaotische en drukke periode. Haar werkgebied omvat geheel Zeeuws Vlaanderen. Het komt ook voor, dat gezinsleden bij het maken van een bloemstuk aanwezig willen zijn en helpen. Ook daarvoor is bij ‘De Passiebloem’ alle ruimte. Als mensen het toch allemaal wat moeilijk vinden om er een beeld bij te krijgen wat het allemaal kan betekenen, gaat ze desgevraagd bij de mensen thuis uitleg geven. Omdat het een geheel nieuw concept is van rouwverwerking en vooral voor deze speciale doelgroepen, is er nog veel onbekendheid. Regin legt het graag en enthousiast uit. Voor meer informatie en vrijblijvende intake: Mobiel 0651908751.

Op de website staat uitgebreide informatie: www.de-passiebloem.com

Carlo Ultee.Inschrijving Kamer van Koophandel


Op de 50+ beurs in Goes


Regin ik ben ontroerd..
Ik heb er geen woorden voor zo mooi heb je dit gemaakt
RienPodcast bij Anjo de Bruickere

de folder

Airplane

Copper wire, wood base. I created this piece in late 2008. For this work, I aimed to convey both the industrial heaviness of an airplane, but also the cloudlike floating quality you feel when you’re in one.